Föreläsningar

MINA

FÖRELÄSNINGAR

Dem olika föreläsningar jag tillhandahåller har ett tema med ett unikt innehåll. Mer information om respektive föreläsning finns nedan. Jag är väldigt flexibel så om ni har önskemål om en anpassad eller annorlunda föreläsning vänligen kontakta mig gällande detta.

MIN RESA – INSPIRATIONSFÖRELÄSNING OM MOT- OCH MEDGÅNGAR

Berättelsen om resan jag genomgått från att varit fullt frisk till att vid 20 års ålder drabbas av en tortyrliknande sjukdom som i olika steg slår ut hörseln, balansen och synen. Under en längre period ställs jag inför att ifrågasätta meningen med livet, mina värderingar och förhållningssätt. Det är en daglig kamp kantad av motgångar och vid flera tillfällen är jag beredd att kasta in handduken. Jag fortsätter kampen och på sikt tar jag mig igenom och vänder på allting. Idag har jag ett fullt fungerande liv med kvalificerat arbete och framgångsrik partner. Mycket av de begränsningar vi möter ligger ofta i vårt mentala förhållningssätt, vilket innebär att vi ofta har större möjligheter än vi tror. Ta del av en inspirationsföreläsning ger dig insikt om att du oftast redan har det du söker efter, men som också motiverar dig till att ta dig dit du vill.

HÖRSELTRÄNING I VARDAGEN

Idag vet vi att vi kan påverka hur bra vi kommer att höra med hörapparat eller hörselimplantat. Det som saknas är hur vi ska gå tillväga för att vara med och påverka detta. Under min hörselresa har jag utvecklat en enkel metod som innebär att man använder tekniska hjälpmedel som dem flesta redan har tillgång till, på ett sätt som många personer redan gör i sin vardag, i syfte att träna upp hörseln.

LEVA MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Många med funktionsnedsättning lever i utanförskap. Samhället är ofta anpassat till personer utan funktionsnedsättning. Många personer med funktionsnedsättning anpassar sig inte till miljön. Föreläsningen handlar om min resa från frisk till funktionsnedsatt, från utanförskap till att ha en ställning i samhället genom studier och arbete.

Tidigare föreläsningar:

Pedagogiskt Café - Barnplantorna

Linköping

 

Hörselvården på Sahlgrenska Sjukhuset

Göteborg

 

Barnplantornas läger 2017

Helsingborg

 

Katrinelundsgymnasiet

Göteborg

 

NCFIE 2016

Göteborg

 

CI-konferens för HRF i Stockholm

Stockholm

 

CI-konferens för HRF i Skåne

Helsingborg

 

20-års jubileum för CI-teamet i

Västra Götaland

Göteborg

© Copyright 2017. All Rights Reserved.